Zoek vacatures


CV Database

Meld je aan of log in en plaats je CV in onze Database.
Zo kunnen werkgevers in de beveiliging je benaderen.

Banen in de IT en techniek scoren goed op tevredenheid

Werknemers in de ICT en techniek zijn opvallend positief over hun baan, concludeert uitzendbureau Unique.

 
 
In de ICT beoordeelt 43 procent zijn of haar baan met het cijfer 8, in de techniek is dat 42 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 3.000 respondenten in Nederland, verdeeld over allerlei branches.

Hoge scores in ICT en techniek
Deze cijfers wijken af van de landelijke trend, waar slechts 29 procent van de werknemers zijn of haar baan een 8 toekent. De meeste werknemers geven hun baan een 7. Mannen en vrouwen geven hun baan ongeveer hetzelfde cijfer. Werknemers in de categorie van 45 tot 55 jaar en ouder beoordelen hun werk het hoogst.

Veel vacatures dus veel vrijheid
'Eén van de oorzaken dat werknemers in de ICT en de techniek hun baan zo hoog waarderen, is dat er in die branches ondanks de crisis nog relatief veel werk te vinden is', zegt Raymond Puts, algemeen directeur Unique. ‘Dat betekent dat mensen sneller van baan durven en kunnen wisselen wanneer ze niet op hun plek zitten.'

Opgesplitst naar het soort contract blijkt dat gedetacheerde werknemers meer tevreden zijn over hun baan: 42 procent geeft zijn of haar baan een 8. Maar werknemers met een nulurencontract geven de meeste onvoldoendes aan hun werk.

 

Bron: Intermediair.nl