Zoek vacatures


CV Database

Meld je aan of log in en plaats je CV in onze Database.
Zo kunnen werkgevers in de beveiliging je benaderen.

Jonge bedrijfsambassadeurs van de techniek gezocht voor gastlessen

TechniekTalent.nu nodigt werkgevers uit om hun jonge, enthousiaste medewerkers op te geven voor het project Ambassadeurs van de Techniek. 

 

Die ambassadeurs moeten middelbare scholieren laten ervaren hoe breed en uitdagend de techniek is en zetten het bedrijf waar zij werken in de schijnwerpers. Voor het derde jaar op rij lanceert TechniekTalent.nu het landelijke project Ambassadeurs van de Techniek. Jongeren die werken en/of leren in de techniek worden professioneel getraind in communicatie- en presentatietechnieken om vervolgens in duo's langs middelbare scholen in hun regio te gaan.
Samen geven zij een interactieve voorlichting met onder andere filmpjes, een quiz en persoonlijke ervaringen, met als doel techniekkriebels bij leerlingen te veroorzaken. Het blijkt dat deze gastlessen positief bijdragen aan de instroom in de technieksector of de technische profielen.
 
De ambassadeurs zelf - er zijn er nu zo'n honderd actief in heel Nederland - zijn enthousiast over het project. Zij krijgen een officieel certificaat, een vrijwilligers- en onkostenvergoeding, ze breiden hun netwerk uit en doen leerzame ervaringen op. Bovendien zijn ze door de ontwikkeling van hun presentatievaardigheden beter inzetbaar voor voorlichtingsactiviteiten van hun eigen bedrijf. Ambassadeurs kijken er met plezier op terug: "Ik heb geleerd om met vertrouwen voor een groep te staan en geleerd hoe je jongeren kunt motiveren"en "Ik vind het heel belangrijk dat er meer jongeren voor de techniek gaan kiezen en daar helpt dit project aan mee."
 
Bedrijven met werknemers tussen de 17 en 30 jaar die het leuk vinden om deze uitdaging aan te gaan en die tijdens het schooljaar 2013-2014 beschikbaar zijn voor vier dagdelen voorlichting op school en één voorlichting op een beurs, kunnen deze medewerkers aanmelden als ambassadeur.
In september/oktober starten de trainingen (vier bijeenkomsten) voor de nieuwe lichting ambassadeurs en hieraan kunnen maximaal 50 jongeren deelnemen.

 

Bron: engineersonline.nl