Zoek vacatures


CV Database

Meld je aan of log in en plaats je CV in onze Database.
Zo kunnen werkgevers in de beveiliging je benaderen.

Maxima maakt meisjes enthousiast voor techniek

Prinses Máxima geeft donderdag bij TNO in Den Haag het startsein voor ‘Girlsday’. Ruim driehonderd bedrijven en onderwijsinstellingen door heel Nederland openen hun deuren om meisjes enthousiast te maken voor techniek.

 

De Koninklijke Marine, Nuon en Tata Steel zijn enkele bedrijven die op zoek zijn naar bètameisjes.

 

Zo’n achtduizend meisjes worden verwacht. Zij kunnen onder meer ‘speeddaten’ met vrouwelijke werknemers die laten zien dat techniek en bètawetenschap echt niet alleen voor jongens is.

 

Meisjes hard nodig

 

Volgens het bètaplatform VHTO is dit hard nodig, omdat veel meisjes – maar ook leraren en ouders – denken dat techniek iets is voor jongens. ‘Meisjes zijn dan al ontmoedigd zonder te weten wat allemaal mogelijk is.’ En dat terwijl er in 2016 een tekort dreigt te komen aan bètatechnici. ‘Als meisjes even vaak als jongens een technische opleiding zouden doen, zouden er weer technici en bètawetenschappers genoeg zijn’, zegt de VHTO.

 

Tijdens de vierde Girlsday steken de meiden van 10 tot 15 jaar ook zelf de handen uit de mouwen. Zo kunnen ze bij Tata Steel robots programmeren en bij TNO vliegen in een simulator 

 

Bron: Den Haag FM