Zoek vacatures


CV Database

Meld je aan of log in en plaats je CV in onze Database.
Zo kunnen werkgevers in de beveiliging je benaderen.

Verlaging pensioenen stuwt dekkingsgraad PMT

DEN HAAG (AFN) - Mede door het verlagen van de pensioenen is het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) er beter voor komen te staan. De dekkingsgraad van het fonds bedroeg aan het einde van het eerste kwartaal 101,1 procent, tegen 98,5 procent eind 2012. Dat maakte PMT donderdag bekend.

Het metaalfonds maakte eerder bekend dat de pensioenen per 1 april omlaag moesten met 6,3 procent omdat het fonds er zo slecht voor stond. Die verlaging heeft PMT verwerkt in de huidige dekkingsgraad, die aangeeft of het fonds aan zijn toekomstige verplichtingen kan voldoen. Zonder verwerking van de korting komt de dekkingsgraad uit op 92 procent.
De financiële positie van PMT verbeterde ook door hogere winsten met beleggingen in aandelen. PMT benadrukt niettemin dat het niet zeker is of de verlaging van de pensioenen in 2013 voldoende is om het fonds weer financieel gezond te maken. ,,Als de dekkingsgraad eind 2013 lager is dan 104,3 procent, moeten we de pensioenen die al zijn ingegaan en de opgebouwde pensioenen per 1 april 2014 opnieuw verlagen'', aldus PM

 

Bron: De telegraaf, DFT