Zoek vacatures


Cost Engineer machinebouw

Titel: Cost Engineer machinebouw
Werkgever: NOVA Engineering
Plaats: Nijmegen
Provincie: Gelderland

Reageer op deze vacature
Bedrijfsomschrijving

Voor een internationale machinebouwer gevestigd in de regio Nijmegen zijn we per direct op zoek naar een Cost Engineer.


Contactinformatie:
Interesse in deze vacature 4264? Klik op "direct solliciteren" om direct te reageren of neem voor meer informatie contact op met Daniel Heijmans op telefoonnummer: 040-2350179.

Functieomschrijving

In de uitdagende functie van Cost Engineer ben je verantwoordelijk voor het vaststellen van een te verwachtte kostprijs (functies en kosten) voor de door ons nog te ontwikkelen machines. Bijvoorbeeld over ontwerpconcepten vanuit maak- en reproduceerbaarheid. Dit doe je aan de hand van de input die je opvraagt bij je collega’s vanuit verschillende technische disciplines binnen de innovatie afdeling. Wanneer de machine daadwerkelijk geproduceerd zou kunnen gaan worden, maak jij een kostprijs analyse op detailniveau.

Daarnaast bouw je een relatie op met de verschillende stakeholders die te maken hebben met kostprijzen.. Je monitort de kostprijsontwikkeling van vrijgegeven producten, neemt de verantwoordelijkheid voor correctieve acties en draagt ervoor zorg dat je in overleg acceptabele kostprijs komt. Je doet onderzoek naar nieuwe productie en engineeringsmethoden en middelen t.b.v. kostprijsoptimalisatie.

Tenslotte ben je verantwoordelijk voor het pro actief initiëren en begeleiden van verbeterprojecten op product- en procesniveau.

Functie-eisen

Om succesvol te zijn in deze rol, dien je te beschikken over HBO/WO werk- en denkniveau. Je hebt een technische opleiding afgerond, bij voorkeur in werktuigbouwkundige richting. Hierna heb je minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring opgedaan, waarbij je ten minste 1-2 jaar verantwoordelijk bent geweest voor het bepalen van kostprijzen binnen de machinebouw of kapitaal goederen industrie. Je hebt kennis van Design for Manufacturing en Design for Assembly.

Als persoon ben je te kenmerken als communicatief vaardig, zelfstandig, analytisch sterk en ben je in staat om collega’s te overtuigen op basis van rationele argumenten. Daarnaast ben je in staat bruggen te verbouwen tussen de verschillende onderdelen binnen onze organisatie en heb je de natuurlijke drive om continue te verbeteren. Je bent een enthousiaste teamplayer, creatief, pro actief en klant- en service gericht.

Bezoek www.nova-engineering.nl voor meer informatie over de vacature of solliciteer online op de vacature .


Reageer op deze vacature