Zoek vacatures


Design Responsible Engineer

Titel: Design Responsible Engineer
Werkgever: Hays
Plaats: Tilburg
Provincie: Noord-Brabant

Reageer op deze vacature
Locatie:
Tilburg / Noord-Brabant

Omschrijving:

Voor een grote productieplant in de omgeving van Tilburg zijn wij opzoek naar een Design Responsible Engineer. De duur van de functie is 2 tot 5 jaar met mogelijkheid tot een vast contract.

De DRE is enerzijds verantwoordelijk voor het leiden, coördineren en coachen van het design team en anderzijds voor de kwaliteit en de tijdige aanlevering van de interne End Of Line tekeningen en daarbij horende interne documenten.

De DRE stelt samen met het design team een planning op en zorgt ervoor dat het design team kan werken aan de technische onderbouwing (cause-effect relaties) van maten en toleranties.Door technische rapportages te laten reviewen door verschillende kennisdragers in de organisatie stelt de DRE de geëiste engineering kwaliteit zeker.

Volgens projectstructuur rapporteert de DRE aan de Technisch Project Leider (TPL) met wie hij intensief zal samenwerken. Met de geëiste engineering kwaliteit stelt de DRE enerzijds de TPL in staat om kennis te kunnen overdragen aan de klant en anderzijds draagt hij bij aan het passeren van de interne en externe project milestones. Verder ondersteunt de DRE de TPL bij het reviewen van externe documenten, zoals Technical Customer Information (TCI), externe tekeningen en design recommendations.
 
Functieprofiel
De DRE heeft een afgeronde opleiding TU Werktuigbouw of afgeronde HBO- Werktuigbouwkunde met minimaal 5 jaar ervaring. De juiste kandidaat beschikt over goede communicatieve vaardigheden om te sturen op inhoud en relatie. Gestructureerde werk- en denkwijze om problemen en activiteiten inzichtelijk te maken is essentieel. Daarnaast is hij/zij resultaat- en oplossingsgericht, proactief, zelfstandig, analytisch, conflictoplossend en besluitvaardig. Ruime ervaring met technisch tekenen is een must. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op 'Solliciteren' en stuur een up-to-date cv of bel ons.
Is deze vacature niet precies wat u zoekt, maar u bent wel op zoek naar een andere positie, neem dan contact met ons op voor een vertrouwelijk gesprek over uw carrière mogelijkheden.

Interesse?
Stuur ons dan je CV en motivatie toe door te klikken op onderstaande knop "Reageer op deze vacature".

Reageer op deze vacature