Zoek vacatures


Field Service Engineer Eindhoven Internationaal

Titel: Field Service Engineer Eindhoven Internationaal
Werkgever: NOVA Engineering
Plaats: Eindhoven
Provincie: Noord-Brabant

Reageer op deze vacature
Bedrijfsomschrijving

Het bedrijf is een grote internationale machinebouw. Het hoofdkantoor zit in Eindhoven. Vanuit Eindhoven worden de machines en productielijnen wereldwijd verkocht.


Contactinformatie:
Interesse in deze vacature 3477? Klik op "direct solliciteren" om direct te reageren of neem voor meer informatie contact op met Daniel Heijmans op telefoonnummer: 040-2450106.

 

Zoekwoorden: Field Service Engineer internationaal service monteur onderhoudsmonteur monteur Machinebouw PLC siemens S7 elektrotechniek  mechatronica  wtb  werktuigbouwkunde commissioning engineer Mitsubishi allen bradley  omron bestuurlingstechniek commissioning Scada HMI profibus ethernet elektro

Functieomschrijving

Als Commissioning Engineer draag je zorg voor het coördineren en uitvoeren van uiteenlopende activiteiten binnen het werkveld van de Customer Support afdeling. Dit werkveld is gericht op het coördineren van de internationale installaties van machines en de commissioning daarvan.
De commissioningperiode bestaat uit het coördineren en uitvoeren van technische, functionele en procestesten. Er zal een leertraject worden afgestemd met een procesengineer, waarna je uiteindelijk zelfstandig de procestesten kunt uitvoeren. Het uiteindelijke doel van de Commissioning Engineer is de klantacceptatie van de machine.
Naast je praktische werkzaamheden geef je input en sturing aan betrokken collega's en/of externe partijen. Je coördinatie en activiteiten binnen deze werkvelden resulteren in het behalen van de Customer Support doelstellingen op het gebied van omzet, doorlooptijd, kwaliteit en budget.

Functie-eisen

Je hebt een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in een technische richting als elektrotechniek, chemische technologie of industriële automatisering. Je hebt 3-5 jaar relevante werkervaring in de projectgestuurde machinebouw. Je kunt je in sneltempo specifieke technische systemen en eventueel samenhangende problemen eigen maken. Daarbij vervul je, in een technische omgeving, van nature een leidende rol. Een commerciële benadering van je projecten, afspraken en contacten zijn voor jou vanzelfsprekend. Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Het internationaal reizen, in periodes van 4 tot 8 weken, is onderdeel van de functie.

Algemeen:
Rapporteert aan: Customer Support Manager
Opleiding: HBO in de volgende richtingen: Technische Natuurkunde, Chemische Technologie, Elektro/Energie
techniek, Industriële automatisering
Persoonlijke vaardigheden:
- Communicatief vaardig
- Leiderschap in technische omgeving
- Commerciële instelling
- Hands-on mentaliteit

Reizen:
Algemeen: bereidheid tot of ervaring met internationaal reizen
Duur: reisperioden van 4 tot 8 weken
Frequentie: 4 tot 6 keer per jaar
Verantwoordelijkheden/taken:
- Voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van installatietrajecten
- Coördineren en uitvoeren
- Verzorgen van installatiegerelateerde communicatie, zowel intern als extern
- Ondersteunen en aansturen Field Engineers en (lokale) monteurs
- Voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van Service- en Garantieprojecten

Doorgroeimogelijkheden:
- Project Manager
- Customer Support Manager
Het aanbod:
Wij bieden jou een uitdagende functie in een innovatieve, toonaangevende organisatie met een interessante marktpositie en groeipotentie in haar branche. Het betreft een afwisselende functie waarin jij je eigen potentieel verder kunt ontwikkelen in een stimulerende en informele organisatie. Zij kent een prima pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Bezoek www.nova-engineering.nl voor meer informatie over de vacature of solliciteer online op de vacature .


Reageer op deze vacature