Zoek vacatures


International Field Service Engineer

Titel: International Field Service Engineer
Werkgever: Vital Select
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland

Reageer op deze vacature
Bedrijfsomschrijving

Is internationaal werken een must voor jou? Ben je toe aan een vervolgstap en zou je in grote projecten de rol van projectleider of site manager op je willen nemen? En wil je onderdeel uitmaken van een gespecialiseerd internationaal team waar groei en succes voor het grijpen liggen? Pak dan nu je kans! Voor een internationale topspeler binnen de maakindustrie is VitalSelect op zoek naar een Field Service Engineer.

Onze opdrachtgever levert wereldwijd machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden van technisch complexe machines die verpakte voedingsmiddelen langer houdbaar maken. De afdeling in Nederland is niet alleen verantwoordelijk voor nieuwbouwprojecten, maar ook retrofits van bestaande installaties, service en leveren van spareparts wereldwijd. De organisatie bestaat op dit moment uit een team van ca. 30 medewerkers verdeeld over diverse kantoren wereldwijd.

Functieomschrijving

Als Field Service Engineer ben je inzetbaar voor de uitvoering van reguliere serviceactiviteiten zoals inspecties, revisies of trouble-shooting op wereldwijd geïnstalleerde machines bij onze klanten. Daarnaast coördineer je zelfstandig het installeren, in bedrijf stellen en testen van de machines bij opdrachtgevers wereldwijd. Tijdens dit traject krijg je ondersteuning van Project Management en uiteraard van je collega Field Service Engineers. Je rapporteert rechtstreeks aan de Service Coördinator.Specifieke taken:• Je bent verantwoordelijk voor het organiseren van de werkzaamheden op de bouwplaats en het bijsturen in situaties die de voortgang en planning op de bouwplaats beïnvloeden.• Je geeft leiding aan contractors en bent verantwoordelijk voor de planning en rapportage.• Naast het organiseren werk je zelf ook actief mee in de uitvoering van het project.• Als je niet bij de klant bent, ben je actief in het ondersteunen van je collega Project- en Sales Engineers.• Afhankelijk van de aard van het project verzorg je trainingen aan klant operators en technische dienst, m.b.t. machineprincipes, besturing en onderhoud.• Tijdens de werkzaamheden onderhoud je een goede relatie met de klant.

Functie-eisen

Je bent bereid om regelmatig te reizen (75% in het buitenland soms voor de duur van 6 weken). Verder heb je een technische opleiding op HTS-WTB niveau en grondige kennis van mechanische- en besturingsprincipes. Je hebt enige ervaring in machinebouw en tevens heb je het vermogen om on-site op een resultaatgerichte en planmatige manier zelfstandig werkzaamheden uit te voeren. Goede kennis van de Engelse taal is essentieel, kennis van andere talen een pré.

Competenties:
• Klantgerichtheid
• Samenwerken, communicatief
• Resultaatgerichtheid
• Initiatief
• Accountability
• Aanpassingsvermogen
• Zelfinzicht

Arbeidsvoorwaarden

Naast een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en biedt onze opdrachtgever je volop de ruimte om je (internationaal) te ontwikkelen. De informele sfeer biedt je de gelegenheid om je eigen verantwoordelijkheid te nemen en initiatieven te tonen. Vanzelfsprekend word je hierbij begeleid en ondersteund door de organisatie.

Bezoek onze website voor meer informatie over de vacature of solliciteer online op de vacature .


Reageer op deze vacature