Zoek vacatures


International Sales manager

Titel: International Sales manager
Werkgever: Hays
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland

Reageer op deze vacature
Locatie:
Amsterdam / Noord-Holland

Omschrijving:

Your new company
Onze opdrachtgever is een global organisatie die gespecialiseerd is in farmaceutische- en voedingsmiddelenanalyses.

Your new role
Als International Sales Manager rapporteer je aan de Sales Director. In deze functie geef je vorm aan de sterke groei van de organisatie met een aantal hoofdactiviteiten. Je bent verantwoordelijk voor het openen van nieuwe verkoopkantoren in het buitenland en zorgt voor een optimale bezetting en samenwerking. Je bent gericht op een effectieve samenwerking met andere vestigingen en laboratoria binnen de organisatie, met als doel om nieuwe klanten wereldwijd te winnen en de omzet voor de organisatie te vergroten. In deze rol leidt je grote tenders en deals en stemt met de interne organisatie af wat er op ICT, logistiek en technische vlak nodig is om de deal te winnen.

Het is belangrijk om market research te verrichten in interessante landen en stelt aan de hand daarvan, een strategische sales plan om die landen te bewerken. Verder speel je een actieve rol in het begeleiden van commerciële activiteiten met het doel om meer sales te genereren. Tenslotte vertaal je het strategische plan naar operationele uitvoering en stelt hierbij het budget op. Samen met de directie creëer je een gemeenschappelijke visie voor business development, zodanig dat de organisatie bewust wordt gemaakt van de ontwikkelingen in de markt. En kennis van markten en ontwikkelingen gevolgd wordt. De gezamenlijke visie op business development wordt vertaald in een marketingplan, die past in de ondernemingsstrategie en doelstellingen. Verder dienen de verkoopbudgetten opgesteld en gehaald te worden.


What you'll need to succeed
De perfecte kandidaat heeft een HBO/WO denk- en werkniveau in een commerciële of technische richting. Minimaal 10 jaar ervaring met business development en/of sales in een internationale werkomgeving. En ervaring/kennis binnen chemie of een technische omgeving is een must. En een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Er wordt gevraagd om een zeer gedreven Sales Manager met een ondernemersmentaliteit. Een proactieve bouwer met gevoel voor mensen en 24/7 dienstverlening. Een inspirerende leider die zijn team naar het hoogste niveau brengt.

What you'll get in return
Een dynamische groeiende onrganisatie in ontwikkeling en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden, zowel in de Benelux als daarbuiten. Je werkt in een ondernemend bedrijf en internationale omgeving.

What you need to do now
If you're interested in this role, click 'apply now' to forward an up-to-date copy of your CV, or call us now.
If this job isn't quite right for you but you are looking for a new position, please contact us for a confidential discussion on your career.

Interesse?
Stuur ons dan je CV en motivatie toe door te klikken op onderstaande knop "Reageer op deze vacature".

Reageer op deze vacature