Zoek vacatures


Key Account Manager Retail

Titel: Key Account Manager Retail
Werkgever: Hays
Plaats: Bergen op Zoom
Provincie: Noord-Brabant

Reageer op deze vacature
Locatie:
Bergen op Zoom / Noord-Brabant

Omschrijving:
Uw nieuwe werkgever
Onze cliënt HL Display is Europees marktleider in merchandising en instore communicatie oplossingen. Innovatie, kwaliteit, klantgerichtheid en competentie zijn de 4 belangrijkste pijlers. Naast een brede range van hoogwaardige standaardproducten, ontwikkelen en produceren zij ook diverse klant specifieke oplossingen. De klanten bevinden zich in het retail- en merkensegment in de top van de markt. Voor HL Display zijn wij op zoek naar een resultaatgerichte, gedreven en zelfstandige Key Account Manager Retail (food en non-food).

Uw nieuwe functie
Als Key Account Manager Retail zijn jouw klanten retailorganisaties in zowel retail food als non-food en in deze rol ben je verantwoordelijk voor het genereren van new business en uitbouwen van bestaande business bij klanten. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de omzetdoelstelling binnen jouw marktsegment, het realiseren van het benodigde activiteitenniveau en de realisatie van de verkoop van innovaties. Je hebt hoofdzakelijk contact op hoofd kantoor niveau met de eindverantwoordelijke van commercie, formulemanagement, category management, operations, merchandising en procurement.
Als Key Account Manager Retail ben je verantwoordelijk voor het optimaal positioneren van HL Display en haar concepten in het retailsegment waarbij je op maat adviseert. Binnen deze oplossingen is de doelstelling altijd kostreductie en/of omzetmaximalisatie en/of differentiatie.
Verder zorg je voor het schrijven en uitvoeren van het key account plan en de jaarlijkse doelstellingen.
Je werkt nauw samen met een vaste collega binnen customer service en zorgt hierbij voor een goede samenwerking om een optimale klanttevredenheid en bewerking van de markt te bewerkstelligen. Je zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van de trends en ontwikkelingen op het gebied van merchandising & instore communications en zet dit om in kansen. Je hebt regelmatig contact met je gesprekspartners op verschillende niveaus. Je rapporteert aan de Country Manager Benelux. Kortom een zelfstandige, gevarieerde en uitdagende sterk sales gefocuste baan!

Wat heeft u nodig om succesvol te zijn?
We zoeken een ondernemende, creatieve, gedreven, enthousiaste en resultaatgerichte hunter die in staat is om een stijging van de omzet in Nederland te realiseren en een verdere bijdrage te leveren aan de totstandbrenging van een coherente en professionele organisatie. Je beschikt als Key Account Manager Retail over een Bachelor diploma richting Retail en/of Commerciële Economie. Daarnaast heb je een succesvol sales track record van minimaal 5 jaar binnen de retail/FMCG branche. Je bent praktisch ingesteld en denkt in oplossingen en daarnaast herken je de pijnpunten van de klant om zo de Merchandising & Instore Communication behoefte bij de klant te creëren.
We zoeken iemand met een sterk gevoel voor en/of ervaring met merchandising en instore communication. Verder heb je ervaring in concept (added value) - en cross selling. Je bent in staat om briefings te vertalen naar optimaal rendement voor de retailers. Als Key Account Manager Retail ben je bekend met de DMU's van de retailers en de verschillende distributie kanalen. Verder heb je ervaring in het maken van proposities. Daarnaast ben je een sterke netwerker en je kunt opereren in een concurrerende markt .

Wat krijgt u daar voor terug?
Een zelfstandige functie binnen een transparante en permanent ontwikkelende internationale organisatie
die bekend staat als een sterk, betrouwbaar en kwalitatief merk. Goed en compleet arbeidsvoorwaardenpakket inclusief motiverende bonusregeling. Een auto, smartphone en laptop maken eveneens onderdeel uit van het arbeidsvoorwaardenpakket.

Wat moet u doen?
Heeft u interesse in deze Key Account Manager Retail vacature? Klik dan op 'Solliciteren' en stuur een up-to-date cv of bel ons.
Is deze vacature niet precies wat u zoekt, maar u bent wel op zoek naar een andere positie, neem dan contact met ons op voor een vertrouwelijk gesprek over uw carrière mogelijkheden.

Interesse?
Stuur ons dan je CV en motivatie toe door te klikken op onderstaande knop "Reageer op deze vacature".

Reageer op deze vacature