Zoek vacatures


Korporaal monteur bewapening (MBO)

Titel: Korporaal monteur bewapening (MBO)
Werkgever: Ministerie van Defensie
Plaats: Heel Nederland
Provincie: Utrecht, Overijssel, Noord-Holland, Noord-Brabant, Limburg, Groningen, Gelderland, Friesland, Flevoland, Drenthe

Reageer op deze vacature

Heb jij minimaal een mbo-2 diploma Fijnmechanische Techniek? En wil je unieke ervaring opdoen bij een groot technisch bedrijf? Als Korporaal Monteur Bewapening zorg je ervoor dat de geavanceerde wapens van de Koninklijke Landmacht optimaal inzetbaar zijn.

Wat ga je doen?

De Technische Dienst onderhoudt en repareert het materieel van de Landmacht, waarbij vaak de modernste apparatuur wordt gebruikt. Een interessante omgeving dus voor specialisten in de richtingen motorvoertuigentechniek, mechatronica en elektrotechniek. De ervaring die je er opdoet komt ook uitstekend van pas in het bedrijfsleven. Als Korporaal Monteur Bewapening voer je onderhoud uit aan technisch geavanceerde wapens en ander materieel en vervang je zo nodig onderdelen. Het gaat om materieel als een vuurmond, een snelvuurkanon of optiek (kijkers). Daarnaast voer je ook andere militaire taken uit. Zoals onderhoud van het materiaal en deelname aan beveiliging en camouflage. In deze functie ben je een van de technisch specialisten van de Landmacht. Dat wil zeggen dat je een erkende opleiding krijgt.

Waar ga je werken?
Je gaat werken bij een hersteleenheid van de Lichte Brigade in Oirschot, de Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Je neemt ook deel aan oefeningen. Zoals elke militair moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden. Na indiensttreding volg je eerst de Algemene Militaire Opleiding van 4 maanden in Assen, Oirschot of Schaarsbergen. Daarna doe je de vakgerichte opleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Logistiek in Soesterberg. Je opleiding duurt in totaal ongeveer 10 maanden.

Wie zoeken we?

 • Je hebt minstens een mbo-2 diploma Fijnmechanische Techniek.
 • Je mag solliciteren vanaf ten minste 17 jaar en ten hoogste 28 jaar en 11 maanden oud.
 • Je bent bij aanvang van de opleiding 17 jaar.
 • Je lengte is minstens 155 cm.
 • Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -6 en +6.


Tevens dien je onder andere aan onderstaande basiseis te voldoen op het moment dat je solliciteert:

 • Coopertest: 12 minuten hardlopen, minimaal 2400 meter (dames 1900 meter).
 • Til- en draagtest: 10 x 25 m met 20 kg munitiekisten.
 • Lopen met bepakking: 2 km met 25 kg binnen 20 minuten.
 • (Voor een functie bij de Luchtmobiele Brigade gelden zwaardere eisen).


Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring kun je vinden op onze website www.werkenbijdefensie.nl.

Wat bieden we?

 • Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op deze pagina.
 • Je krijgt een erkende opleiding in jouw vakgebied. Binnen de Landmacht zijn er diverse mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Onder bepaalde voorwaarden kun je zelfs studeren op kosten van Defensie.
 • Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.


Solliciteren?
Voordat je kunt solliciteren moet je een voorlichting hebben gevolgd. Klik op de 'Solliciteer' button en schrijf je direct in voor één van de voorlichtingen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Keywords: Vacature, Fulltime, Heel Nederland, Wapenbeheer, Materieelonderhoud, Wapenonderhoud.

Reageer op deze vacature