Zoek vacatures


Lead Engineer Mechanical Engineering

Titel: Lead Engineer Mechanical Engineering
Werkgever: NOVA Engineering
Plaats: rotterdam
Provincie: Zuid-Holland

Reageer op deze vacature
Bedrijfsomschrijving

Onze relatie richt zich op de voortdurende ontwikkeling van haar ontwerp- en bouwactiviteiten voor de gespecialiseerde scheepsbouw, met name bagger en offshore.


Contactinformatie:
Interesse in deze vacature 1007? Klik op "direct solliciteren" om direct te reageren of neem voor meer informatie contact op met Arno Kouwenberg op telefoonnummer: 010-4847722.

Functieomschrijving

Je wordt binnen de engineeringafdeling één van de specialisten op het gebied van het ontwerp van onze werkschepen en zuigers.

Wat zijn de werkzaamheden:
- Leiding geven aan een team tekenaars en constructeurs bij het vervaardigen van tekeningen, berekeningen, specificaties en testprotocollen alsmede het aansturen en begeleiden van uitbesteed engineeringwerk.
- Opstellen van technische specificaties voor de aanvragen en bestellingen van de componenten, systemen en diensten.
- Zorgdragen dat alle door uw team vervaardigde tekeningen en gegevens voor wat betreft kwaliteit, inhoud, kosten en levertijd voldoen aan de gegeven richtlijnen en specifieke eisen.
- In overleg met inkoop en productie (laten) opzetten van de engineerings- en inkoopplanningen
- Zorgdragen voor het doorlopen van de classificatie procedure.
- Voeren van overleggen met het classificatiebureau, de leveranciers en de klant.
- Ondersteunen van de afdeling productie gedurende de bouwfase en de afdeling service & garantie gedurende de nazorgfase.
- Volgen van de ontwikkelingen m.b.t. werktuigbouwkundige aspecten teneinde de laatste stand van de techniek in onze ontwerpen te verwerken.
- Begeleiden van ons team van werktuigbouwers ten einde de beschikbare kennis op een hoog niveau te houden.

Functie-eisen

Je hebt minimaal een afgeronde HBO-wtb opleiding en ruime (minimaal 5 jaar) voor de functie relevante werkervaring. Daarnaast heb je meerjarige ervaring met het ontwerpen en tekenen van baggerschapen, werkschepen en/of sleepboten. Tevens heb je de nodige expertise op het gebied van CAD-systemen. Je kunt in grote mate zelfstandig werken, hebt leidinggevende capaciteiten, beschikt over organisatietalent en je communicatieve en sociale vaardigheden zijn goed. Verder ben je doelgericht, inventief, flexibel en kijk je ook over de grenzen van je vakgebied heen. Vanwege het internationale karakter van onze onderneming is een goede mondelinge en schriftelijke vaardigheid in het Engels noodzakelijk.

Bezoek www.nova-engineering.nl voor meer informatie over de vacature of solliciteer online op de vacature .


Reageer op deze vacature