Zoek vacatures


Leerling Fijnmechanische Techniek / Allround Verspaner (niveau 3)

Titel: Leerling Fijnmechanische Techniek / Allround Verspaner (niveau 3)
Werkgever: Maintec
Plaats: Zierikzee
Provincie: Zeeland

Reageer op deze vacature
Bedrijfsomschrijving

Het leerbedrijf:
Onze opdrachtgever is één van de weinige gieterijen d.m.v. de wasmethode. Ze maken voornamelijk halffabricaten voor de voedselindustrie.

Maintec:
Maintec is specialist in het opleiden en detacheren van technisch personeel. Door onze grote kennis van en ervaring in de technische sector zijn wij in staat de hoogste kwaliteit?en ondersteuning te bieden aan zowel opdrachtgevers als leerlingen.

Functieomschrijving

Als allround verspaner kun je werk vinden bij bedrijven die zich bezighouden met fijnmechanische techniek. Dit kunnen grote of kleine bedrijven zijn die aan de hand van verspaningstechnieken producten maken uit staal, gietijzer of kunststof. Denk aan een mechanische- of onderhoudswerkplaats binnen metaal- en elektrotechnische bedrijven of aan bedrijven binnen de vliegtuig-, auto- of computerindustrie.

Verspanen is het vormgeven van materialen door het verwijderen of omvormen totdat de gewenste vorm bereikt is. Als conventioneel verspaner bewerk je handmatig materialen door middel van een draai- of freesbank. Als CNC-verpaner pas je verschillende verspanende bewerkingen toe met (computergestuurde) machines. Je werkt met bestaande programma's of programma's op basis van sjablonen of menu's. De werktekening vormt de basis van je werk. Hiermee ga je aan de slag totdat je het product hebt dat de opdrachtgever voor oog had. Je verspaant producten zoals assen van auto's of van scheepsmachines, flenzen (afsluitingen), delen van machines, motoren, etc. Tijdens en na afloop van de opdracht controleer je je eigen werk. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen werk, maar je werkt vaak voor een leidinggevende.

Opleiding:
Je gaat vier dagen bij het leerbedrijf aan het werk en je krijgt n dag per week theorieles op een ROC. Maintec begeleidt je tijdens het hele opleidingstraject. Als jij gemotiveerd bent, moet het je lukken te slagen - het slagingspercentage van onze leerlingen is hoog. En daarna is er volop werk voor je in de techniek. Met goede doorgroeimogelijkheden.

Functie-eisen
  • minimaal een afgerond (V)MBO diploma richting metaaltechniek of eindexamenkandidaat 2013
  • woonachtend op Schouwen Duiveland
  • passie voor techniek en metaal
  • goede motivatie
  • in het bezit van een geldig VCA certificaat of de bereidheid hebben om dit binnen 3 maanden te behalen
Arbeidsvoorwaarden

Het salaris dat je gaat verdienen is afhankelijk van je leeftijd en het niveau van de opleiding. Andere arbeidsvoorwaarden zijn:

  • Vergoeding school- en boekengeld
  • Ongevallenverzekering
  • Cursus veilig werken (VCA)
  • 8% vakantiegeld
  • Grotere kans op je diploma door intensieve begeleiding
Sollicitatieprocedure

Als je interesse hebt in deze leer-/werkbaan, dan ontvangen we graag een cv met een motivatiebrief. Aan de hand hiervan bepalen we of je in aanmerking komt voor het vervolgtraject. Het vervolgtraject bestaat o.a. uit een intakegesprek (eventueel met je ouders) en eventueel uit een kennismaking met het leerbedrijf.

Bezoek onze website voor meer informatie over de vacature of solliciteer online op de vacature .


tracker_image
Reageer op deze vacature