Zoek vacatures


Maintenance Engineer (Wtb)

Titel: Maintenance Engineer (Wtb)
Werkgever: Teijin Aramid
Plaats: Emmen
Provincie: Drenthe

Reageer op deze vacature
Heb jij enkele jaren ervaring op het gebied van onderhoudstechnologie in een productieomgeving? Ben je nu klaar voor een volgende stap in je carrière waarbij je je verder kunt ontplooien en doe je dit het liefst binnen een no nonsens omgeving? Lees dan snel 
verder!
 
In Emmen zijn wij voor de afdeling Maintenance op zoek naar fulltime kandidaten voor de functie:

Maintenance Engineer (Wtb)

Wat ga je doen?

In de positie van Maintenance Engineer bepaal je de inhoud van onderhoudsprogramma’s. Je analyseert technische processen en past methodieken toe waarbij het uitgangspunt is, dat je tegen zo laag mogelijke kosten een zo hoog mogelijke technische beschikbaarheid hebt van je installaties. Met jouw visie, kennis en ervaring ben je in staat om de technische technologieën volledig eigen te maken.
Als Maintenance Engineer krijg je de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen binnen je vakgebied. Je komt te werken op een afdeling welke bestaat uit 5 maintenance engineers. 
 
Op deze afdeling is er veel vrijheid voor eigen initiatief. Dit betekent o.a. dat als er een probleem zich voordoet je in staat bent om je eigen projectgroep samen te stellen. Met verschillende afdelingen werk je samen aan zowel korte als lange termijn oplossingen. 
Daarbij ben je in staat om een goede balans te vinden tussen de technische prestatie, kosten en risico’s. 

In de functie van Maintenance Engineer

  • Ben je verantwoordelijk voor een optimale balans tussen de technische prestatie, kosten en risico’s;
  • Ben je specialist en aanspreekpunt als het gaat om het installatiebeheer, de toegepaste methodes en werkprocessen en kom je proactief met voorstellen tot verbetering;
  • Pas je diagnosetechnieken toe bij storingen en beoordeel je de conditie van equipement.
  • Werk je samen met andere disciplines zoals, productie, engineering, technologie en (externe) experts;
  • Geef je leiding aan multidisciplinaire verbeterteams en krijg je de ruimte en verantwoordelijkheid om je projecten van idee tot implementatie te organiseren.

In deze uitdagende sleutelfuntie lever je een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de doelstellingen van Teijin Aramid om te komen tot een professionele, kwalitatief hoogwaardige onderhoudsorganisatie. We vinden het als organisatie belangrijk dat je jezelf 
kan ontwikkelingen. Daarbij krijg je de vrijheid en ruimte om opleidingen te volgen.

Jouw profiel om voor deze uitdagende functie in aanmerking te komen

  • Je hebt een afgeronde opleiding HBO Werktuigbouw (WTB) en affiniteit met elektro/instrumentatie;
  • Je beschikt over relevante ervaring met onderhoudstechnologie en -management in een productieomgeving;
  • Je hebt de drive om te verbeteren en past hierbij de LEAN methodieken toe;
  • Je hebt een hoog veiligheidsbewustzijn, goede communicatieve vaardigheden en ben je een teamplayer
  • Ervaring met programma’s voor onderhoudsmanagement zoals SAP.

Om deze rol tot een succes te maken ben je een pragmatische zelfstarter met een goed analytisch inzicht. Je hebt enkele jaren ervaring, je weet precies hoe je voortdurend kijkt naar verbetering en optimalisatie van de veiligheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid en de kosten. Je durft je onafhankelijk op te stellen maar bent ook een teamspeler, bewust van je rol in het team naast je collega’s. Aanspreekpunt, vraagbaak en technisch geweten voor complexere technische vraagstukken binnen de uitvoeringsorganisatie. 

Ons aanbod

Teijin Aramid biedt jou als Maintenance Engineer een uitdagende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We bieden je de mogelijkheid om je in een kennisintensieve werkomgeving verder persoonlijk te ontwikkelen en op je vakgebied een bepalende bijdrage te leveren. En natuurlijk een uitstekend primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket. 

Wij zijn

Bij Teijin Aramid werken wereldwijd ongeveer 1.400 mensen, 1.300 daarvan werken in Nederland verdeeld over de locaties Arnhem, Delfzijl en Emmen. In het Teijin Aramid productiebedrijf in Emmen werken ongeveer 650 mensen. In een tweetal fabrieken wordt hier zowel het Twaron® para-aramidegaren gesponnen en gedeeltelijk nabewerkt, als Twaron® pulp geproduceerd. Ook produceren we hier Endumax®, ons nieuwste high performance materiaal. Onze medewerkers onderscheiden zich door hun passie voor Aramide, hun 
ondernemerschap, resultaatgerichtheid en hun leer- en verbetervermogen. Dit stelt ons in staat om onze ondernemingsambities te realiseren.

Informatie en sollicitatie

Over deze functie kun je informatie krijgen bij Herman Kosse, Teamleader Maintenance Engineering, tel. (0591) 692475. Solliciteren kan via de onderstaande "Solliciteer" button. 
Voor meer informatie bezoek je de website www.teijinaramid.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Drenthe, Fulltime, Techniek, Onderhoudstechnicus WTB.
Reageer op deze vacature