Zoek vacatures


Onderofficier eerste monteur vliegtuigonderhoud F-16 (MBO)

Titel: Onderofficier eerste monteur vliegtuigonderhoud F-16 (MBO)
Werkgever: Ministerie van Defensie
Plaats: Heel Nederland
Provincie: Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht, Overijssel, Noord-Holland, Noord-Brabant, Limburg, Groningen, Gelderland, Friesland, Flevoland, Drenthe

Reageer op deze vacature


Heb jij de MBO 3 opleiding Eerste monteur Vliegtuigonderhoud en bij voorkeur aangevuld met de Part 66 categorie B1 certificaten? Als Eerste monteur Vliegtuigonderhoud Stephanie's kun jij eraan bijdragen dat de motoren van de F-16 straaljagers in perfecte staat verkeren.

Wat ga je doen?

Voordat een F-16 vrij wordt gegeven om te gaan vliegen, moet alles van A tot Z in orde zijn. De techniek moet feilloos functioneren. Daarom kijk je voor iedere vlucht alles tot in de puntjes na: motor, landingsgestel, hydraulische systemen, noem maar op. Pre-flight-inspectie heet dat. Samen met de vlieger test je de onderdelen stuk voor stuk. Pas als de duimen van de vlieger en de monteur omhoog gaan, vertrekt het vliegtuig naar de startbaan voor een vlucht. Het onderhoud van de F-16's is onderverdeeld in verschillende niveaus. Op het eerste niveau worden de vliegtuigen vlak voor de vlucht geïnspecteerd in de squadronhangaar. Het tweede niveau omvat grotere inspecties en technische problemen. Dit werk wordt gedaan in de onderhoudshangaar, waar zich ook de afdeling 'banden wielen remmen' en de fuelshop bevinden. Voor onderhoud op het derde en vierde niveau wordt het vliegtuig bijna helemaal uit elkaar gehaald en alles grondig geïnspecteerd. Als Eerste monteur Vliegtuigonderhoudstechniek F-16 ben je betrokken bij het onderhoud op een van deze niveaus.

Waar ga je werken?
Je gaat werken op Vliegbasis Volkel of Leeuwarden, waar het onderhoud op het eerste en tweede niveau plaatsvindt, of bij het Logistiek Centrum Koninklijke Luchtmacht op Vliegbasis Woensdrecht, waar het onderhoud op het derde en vierde niveau plaatsvindt. Als je onderhoud verricht op het eerste niveau is de kans groot dat je regelmatig meegaat naar het buitenland voor oefeningen en uitzendingen. Als je op het tweede niveau werkt ga je alleen mee met grote oefeningen en uitzendingen. Voordat het zover is, volg je een militaire opleiding aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht en vervolgens een vaktechnische opleiding.

Wie zoeken we?

  • Je hebt een MBO 3 diploma Eerste monteur Vliegtuigonderhoud bij voorkeur aangevuld met de Part 66 categorie B1 certificaten. Of een gelijkwaardig buitenlands diploma hebt, dan moet je Nederlands als examenvak of als tweede taal (NT2) op niveau 3 hebben.
  • Je leeftijd is bij aanvang van de opleiding minstens 17 jaar en hooguit 28 jaar en 11 maanden.
  • Ben je 29 jaar of ouder en beschik je over voor deze functie relevante werkervaring: stuur dan je CV inclusief motivatie naar Bijzondere.instroom.Luchtmacht@mindef.nl.
  • Je lengte is minstens 160 cm (mannen) of 155 cm (vrouwen).
  • Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -6 en +6.


Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring kun je vinden op onze website www.werkenbijdefensie.nl

Wat bieden we?

  • Je salaris is afhankelijk is van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op deze pagina.
  • We bieden je een verantwoordelijke baan met veel afwisseling. Je hebt een dienverplichting van 4 jaar na afloop van je opleiding. Bij aanstelling in 2016 kom je gedurende je dienverplichting in aanmerking voor een aanstellingspremie van 2.500,- euro per jaar. Onder bepaalde voorwaarden kun je verder studeren op onze kosten, om je kansen binnen Defensie te vergroten of je goed voor te bereiden op een terugkeer naar de civiele arbeidsmarkt.
  • Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.


Solliciteren?
Klik op de 'Solliciteer' button en start direct met je sollicitatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Heel Nederland, Vliegtuigtechnicus, Technicus vliegtuigen.


Reageer op deze vacature