Zoek vacatures


Onderofficier elektrotechniek IDT (MBO)

Titel: Onderofficier elektrotechniek IDT (MBO)
Werkgever: Ministerie van Defensie
Plaats: Heel Nederland
Provincie: Noord-Brabant, Zeeland, Overijssel, Limburg, Drenthe, Noord-Holland, Friesland, Flevoland, Groningen, Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht

Reageer op deze vacature

Heb jij een MBO diploma in een elektrotechnische richting? En wil je je specialiseren in het onderhoud van radarsystemen? Als Onderofficier Elektrotechniek Informatie- en Detectietechniek (IDT)onderhoud je de grondradarsystemen van de Koninklijke Luchtmacht.

Wat ga je doen?

Bij de Luchtmacht hebben we een groot aantal radar-, navigatie- en radiosystemen. Een deel van deze systemen bevindt zich aan boord van vliegtuigen. Andere delen bevinden zich op de grond, zoals de verkeersleidingsradar, radarsystemen van raketsystemen en radionavigatiebakens. Als Onderofficier Elektrotechniek IDT onderhoud je de radarsystemen die op de grond gebruikt worden. Je gaat bijvoorbeeld werken bij het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC), waar je met je team verantwoordelijk bent voor onderhoud en reparatie van de radars van de Patriot-raketsystemen. Deze radars worden gebruikt bij het opsporen van vijandelijke vliegtuigen en raketten. Je kunt ook geplaatst worden bij het Air Operations and Control Station Nieuw Milligen. Hier worden twee grote radarsystemen gebruikt om het militair luchtverkeer boven Nederland te regelen. Als IDT'er zorg je ervoor dat deze systemen goed werken.

Waar ga je werken?
Je gaat werken bij het DGLC in Vredepeel (bij Venray) of bij het Air Operations and Control Station Nieuw Milligen (AOCS-NM) bij Garderen (op de Veluwe). Als je als IDT'er Patriot werkt bij het DGLC, ga je ook regelmatig op oefening in Europa en Amerika. Je opleiding krijg je dan deels op de Koninklijke Militaire School Luchtmacht in Woensdrecht en gedurende negen maanden in het Amerikaanse Fort Sill in Oklahoma. Als IDT'er bij het AOCS-NM krijg je een militaire en vaktechnische opleiding op de Koninklijke Militaire School Luchtmacht in Woensdrecht en een aanvullende opleiding op het AOCS-NM.

Wie zoeken we?

  • Je hebt minstens een MBO-3 diploma in de richting Servicetechnicus Elektrotechniek, Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties of Eerste monteur Elektrotechnische Industriële Producten en Systemen, of een vergelijkbaar buitenlands diploma met Nederlands en Engels als verplichte vakken of Nederlands als tweede taal (NT2) op niveau 3. Goede kennis van het Engels is belangrijk, omdat bijna alle documentatie in die taal is.
  • Bij aanvang van de opleiding ben je ten minste 17 jaar en niet ouder dan 28 jaar en 11 maanden.
  • Ben je 29 jaar of ouder en beschik je over voor deze functie relevante werkervaring: stuur dan je CV inclusief motivatie naar Bijzondere.instroom.Luchtmacht@mindef.nl.
  • Je lengte is minstens 1,60 meter voor mannen of 1,55 meter voor vrouwen.
  • Je mag een bril of lenzen dragen. De toegestane afwijking is -6 en +6.


Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring kun je vinden op onze website www.werkenbijdefensie.nl. Voldoe je nog niet aan de opleidingseis en heb je wel interesse voor deze functie? De Luchtmacht biedt mogelijkheden voor een leerovereenkomst, waarbij studiekosten door de Luchtmacht worden betaald en de Luchtmacht jou een baan in het vooruitzicht stelt. Kijk op de vacaturepagina voor meer informatie.

Wat bieden we?

  • Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je hier
  • Je wordt opgeleid tot Onderofficier Elektrotechniek IDT. Onder bepaalde voorwaarden kun je verder studeren op onze kosten, om je kansen binnen Defensie te vergroten of je goed voor te bereiden op een terugkeer naar de civiele arbeidsmarkt. Na afloop van je opleiding heb je een dienverplichting van vier jaar. Bij aanstelling in 2016 kom je gedurende je dienverplichting in aanmerking voor een aanstellingspremie van 2.500,- euro per jaar.
  • Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid


Solliciteren?
Klik op de 'Solliciteer' button en start direct met je sollicitatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Keywords: Vacature, Fulltime, Heel Nederland, Elektrotechnicus, Radartechnicus.

Reageer op deze vacature