Zoek vacatures


Onderofficier wapensysteemtechnicus (MBO)

Titel: Onderofficier wapensysteemtechnicus (MBO)
Werkgever: Ministerie van Defensie
Plaats: Heel Nederland
Provincie: Utrecht, Limburg, Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Holland, Overijssel, Friesland, Noord-Brabant, Zeeland, Drenthe, Groningen, Flevoland

Reageer op deze vacature

Heb je minimaal een MBO 3-diploma Mechatronica en interesse in Techniek. Op de opleiding tot Onderofficier Wapensysteemtechnicus leer je leidinggeven aan een groep militairen die verantwoordelijk is voor het onderhouden en repareren van diverse wapensystemen.

Wat ga je doen?

In het gevecht, maar ook tijdens een oefening of op de kazerne kan er behoorlijk wat materiaal defect raken. Daarom beschikt de Landmacht over hersteleenheden, die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en herstel van wiel- en rupsvoertuigen, geschut, instrumenten, verbindingsmiddelen en aggregaten. Onze huidige wapensystemen bevatten ook steeds meer elektronica. Als Onderofficier Wapensysteemtechnicus ben je zowel monteur als leidinggevende. In een uitzendgebied krijg je bijvoorbeeld te maken met defecten door het intensieve gebruik van de diverse wapensystemen. Ook ga je regelmatig oefenen in groter teamverband in binnen- en buitenland. Je adviseert de gebruikers van wapensystemen over het gebruik en onderhoud en bent verantwoordelijk voor het aan jou toevertrouwde groepsmaterieel, zoals voertuigen met bijbehorende wapens en verbindingsmateriaal. Als commandant verzorg je daarnaast de opleiding van je personeel.

Waar ga je werken?
Je wordt geplaatst bij een van de Landmachteenheden in het land. Je neemt daar ook deel aan oefeningen. Zoals elke militair moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden. Voordat je aan de slag gaat, doorloop je eerst de Onderofficiersopleiding op de Koninklijke Militaire School in Ermelo. Deze opleiding duurt acht maanden en ziet er als volgt uit:

  • drie maanden Algemene Militaire Opleiding (AMO), waarin je alle militaire basisvaardigheden leert;
  • vijf maanden algemene instructiebekwaamheidscursus (AIB), waarin leren leidinggeven centraal staat.


Je sluit je opleidingsperiode af met een vakgerichte opleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Logistiek in Soesterberg.

Wie zoeken we?

  • Je hebt minimaal een MBO-3 diploma Mechatronica.
  • Je bent ten minste 17 jaar en niet ouder dan 28 jaar en 11 maanden.
  • Je lengte is minstens 1,55 meter.
  • Je mag een bril of lenzen dragen. De toegestane afwijking is -6 en +6.


Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring kun je vinden op onze website www.werkenbijdefensie.nl.

Wat bieden we?

  • Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je hier .
  • We bieden je niet alleen verantwoordelijk en afwisselend werk, maar ook een uitdagende werkomgeving waarin je werkt met geavanceerde wapensystemen. Bovendien bieden we je uitstekende kansen om je verder te ontwikkelen. Onder bepaalde voorwaarden kun je verder studeren op onze kosten, om je kansen binnen Defensie te vergroten of je goed voor te bereiden op een terugkeer naar de civiele arbeidsmarkt.
  • Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.


Solliciteren?
Voordat je kunt solliciteren moet je een voorlichting hebben gevolgd. Klik op de 'Solliciteer' button en schrijf je direct in voor één van de voorlichtingen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Keywords: Vacature, Fulltime, Heel Nederland, Onderofficier, wapentechniek, wapensystemen.


Reageer op deze vacature