Zoek vacatures


Proces Engineer

Titel: Proces Engineer
Werkgever: NOVA Engineering
Plaats: Hengelo OV
Provincie: Overijssel

Reageer op deze vacature
Bedrijfsomschrijving

Onze relatie ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige innovatieve chemische producten.
Ze biedt innovatieve, milieuvriendelijke oplossingen voor het vervaardiging van coating, verf, wassen en de cosmetische, elektrische,  elektronische industrie. Het assortiment omvat additieven, speciale coatings en lijmen, effect pigmenten, mastieken en verbindingen, impregneren harsen & vernissen, en test- en meetinstrumenten. De kracht van het bedrijf ligt in gedifferentieerde oplossingen en speciale producten die toegevoegde waarde voor onze klanten creëren.


Contactinformatie:
Interesse in deze vacature 3992? Klik op "direct solliciteren" om direct te reageren of neem voor meer informatie contact op met Bart Leppen op telefoonnummer: 074-2592443.

Functieomschrijving

U bent verantwoordelijk voor het berekenen en specificeren van procesapparatuur en het opstellen en beoordelen van P&ID’s. In het geval van procesuitbreidingen en de aanschaf van apparatuur stelt u de vereiste apparatuur specificaties op aan de hand van verkregen informatie over de technische en functionele eisen.

U onderzoekt oorzaken, maakt procesberekeningen en (kosten)analyses en beoordeelt procesontwerpen. Voor de uit deze activiteiten voortkomende investeringsprojecten verzorgt u de (bege)leiding van (deel-) projecten tot het moment van implementatie. Vanuit uw procestechnologische achtergrond geeft u gevraagd en ongevraagd adviezen waar uw kennis toegevoegde waarde heeft, past u werkwijzen aan waar nodig en begeleidt de implementatie van aanpassingen.

Via de geëigende kanalen blijft u op de hoogte van de laatste (proces)technologische ontwikkelingen om te beoordelen waar deze waarde aan de operatie kunnen toevoegen. In algemene zin bent u medeverantwoordelijk voor het houden van toezicht op naleving van de veiligheids-, milieu- en werkvoorschriften.

Functie-eisen

• U beschikt over een HBO of universitaire opleiding chemische-, fysische of proces technologie.
• Daarnaast heeft u ervaring opgedaan in bij voorkeur een internationaal georiënteerd chemisch productiebedrijf.
• U heeft een sterke affiniteit met werkzaamheden op het snijvlak van techniek en management.
• Naast een goede beheersing van de Engelse taal beheerst u bij voorkeur ook de Duitse taal in woord en geschrift.
• U bent een proactieve professional die klantgerichtheid en resultaatgerichtheid weet te combineren.
• Vanuit een stevige analytische probleembenadering vormt u een gefundeerde mening over zaken en weet u anderen op constructieve wijze van uw inzichten te               overtuigen.
• Door uw goede communicatieve vaardigheden bent u in staat effectief in teamverband te opereren en de kennis van anderen in uw werk te betrekken.

Bezoek www.nova-engineering.nl voor meer informatie over de vacature of solliciteer online op de vacature .


Reageer op deze vacature