Zoek vacatures


Sales Manager Benelux

Titel: Sales Manager Benelux
Werkgever: Hays
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland

Reageer op deze vacature
Locatie:
Amsterdam / Noord-Holland

Omschrijving:

Your new company
Onze opdrachtgever is een wereldwijde groep van laboratoria. De organisatie heeft een sterkte positie op het gebied van milieu-, farmaceutische- en voedingsmiddelenanalyses. Tevens is het een belangrijke speler op het gebied van agronomie, genomica, farmacologie en speciale klinische diagnostische testen. Door het uitgebreide internationale netwerk, profiteren klanten van een ruim aanbod aan laboratoriumdiensten en brede expertise.

Your new role
Als Sales Manager Benelux ben je verantwoordelijk voor het opzetten, managen en uitbreiden van de nieuwe Business Unit in de Benelux met focus op service, kwaliteit en relaties. Door autonome groei enerzijds en acquisities anderzijds, is je doelstelling de omzet binnen enkele jaren te verdubbelen en de afgesproken groei doelstellingen te realiseren. Je stelt hiervoor de jaarlijkse begroting op en zorgt voor het driejarenplan.

Je taken zijn onder andere het verbeteren van de productiviteit en winstgevendheid door het optimaliseren van de operations en de logistiek, vergroten van de winstgevendheid mede door het ontwikkelen van cross-selling voordelen met de andere bedrijfsonderdelen, het uitvoeren van overnametrajecten en het vervolgens integreren van acquisities in lijn met de strategische doelstellingen en richtlijnen vanuit de Board en het managen van en deelnemen aan marketing en sales processen met als doel efficiënte klantprocessen te realiseren.

Verder behoren het voorzitten en bijwonen van besprekingen met key accounts met als doel klantprocessen in kaart te brengen en klanttevredenheid te borgen, tot je taken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het aannemen, motiveren, ontwikkelen en behouden van excellente managers en medewerkers volgens de corporate richtlijnen en het definiëren van kpi’s, doelen en milestones met je team en het monitoren van voortgang.

What you'll need to succeed
De perfecte kandidaat is een gedreven manager met een sterk zakelijk inzicht. Je combineert strategische visie met een pragmatische benadering voor verdere groei. Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op HBO of WO niveau, minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare rol.

Je hebt aantoonbare P&L-verantwoordelijkheid, ervaring met het managen van key accounts en strategische klanten, vijf jaar ervaring met het opzetten, ontwikkelen en managen van een succesvol team en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


What you'll get in return
Een dynamische organisatie in ontwikkeling en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

What you need to do now
Als je interesse hebt in deze rol, klik op de 'apply now' en verstuur een up-to-date versie van je CV, of mail naar toon.fleminks@hays.com

Interesse?
Stuur ons dan je CV en motivatie toe door te klikken op onderstaande knop "Reageer op deze vacature".

Reageer op deze vacature