Zoek vacatures


Senior Naval Architect/ Marine Engineer

Titel: Senior Naval Architect/ Marine Engineer
Werkgever: NOVA Engineering
Plaats: Dordrecht
Provincie: Zuid-Holland

Reageer op deze vacature
Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is een middelgroot internationaal georiënteerd bedrijf met expertise in het ontwerp en de bouw van zware machinebouwkundige constructies voor offshore- en scheepsbouwkundige toepassingen. De activiteiten omvatten R&D, engineering, prototyping, planning, procurement en enkelstuks- en klein-seriefabricage. Elk product is uniek en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en  internationale standaarden zoals die zijn gecertificeerd door bevoegde autoriteiten als Lloyd’s, DNV, TüV, ABS en NMD.


Contactinformatie:
Interesse in deze vacature 2638? Klik op "direct solliciteren" om direct te reageren of neem voor meer informatie contact op met Arno Kouwenberg op telefoonnummer: 010-4847722.

 

Functieomschrijving

Voor nieuwe scheeps, platform en semi-submersible ontwerpen heb je de leiding over het ontwerpen van de constructie en de bijbehorende berekeningen. Binnen de groep zijn 5 engineers om de constructie aan de hand van jouw input uit te werken en te berekenen. Daarnaast maak je zelf hand en eindige elementen analyses (FEM) van de scheepsconstructie waar nodig, dit doe je zowel globaal als lokaal. De analyses gaan vaak hand in hand met input van de Hydromechanica groep voor golfbelastingen en versnellingen, maar ook input van de andere disciplines en overige groepen speelt een grote rol. Jij bent de coördinator die er zorg voor draagt dat de meest efficiënte oplossing gevonden wordt.

Er is veel aandacht voor innovatie, niet alleen op het gebied van equipment en constructies, maar ook op het gebied van werkmethodes.

Voor de FEM berekeningen wordt gebruik gemaakt van ANSYS en voor het maken van de tekeningen gebruiken we Autocad en de scantling berekeningen doen we met klasse software zoals Shipright of Nauticus hull. Aqwa wordt gebruikt om de hydromechanische belastingen te bepalen.

Functie-eisen

• Opleiding TU/HTS-Scheepsbouw/Maritieme Techniek/Offshore Techniek/ Werktuigbouw.
• Minimaal 5 tot 10 jaar relevante ervaring van complexe scheepsconstructies
• Probleemoplossend met een flexibele instelling.
• Engels in woord en geschrift.
• Ervaring met relevante rekenprogrammatuur zoals Napa, MaxSurf, DelftShip.

Bezoek www.nova-engineering.nl voor meer informatie over de vacature of solliciteer online op de vacature .


Reageer op deze vacature