Zoek vacatures


Technisch Project Leider

Titel: Technisch Project Leider
Werkgever: Hays
Plaats: Tilburg
Provincie: Noord-Brabant

Reageer op deze vacature
Locatie:
Tilburg / Noord-Brabant

Omschrijving:
Taakomschrijving
Voor een grote productieplant in de omgeving van Tilburg zijn wij opzoek naar een Technisch Project Leider. De duur van de functie is 2 tot 5 jaar met mogelijkheid tot een vast contract.

De technische projectleider is verantwoordelijk voor het initiëren, leiden en coördineren van het technische productaspect binnen multidisciplinaire ontwikkelprojecten voor en met klanten. Hierbij leidt hij/zij het technische projectteam van de “proof of principle” naar een concreet ontwerp wat gereed is voor massa fabricage.

De TPL is de spil tussen de overall project manager, het technische team (voorontwikkeling, productontwikkeling, testing) en de klant. De TPL zorgt binnen het project voor een technologische deep-dive via “Leading on Content”, “Leading by Question” of daar waar nodig eigen hands-on engineering werk. De TPL heeft specifieke diepgaande technische kennis en neemt van daaruit actief deel aan het project team, daarbij gebruik makend van tools zoals DFMEA, DRBFM en 8D. De TPL is verantwoordelijk voor de technische projectplanning, resources en budgetbewaking. Hij/zij zorgt voor het tijdig aanleveren van de productspecificaties en documentatie, rapporteert over de voortgang en zorgt voor/reviewt technische rapportages binnen het projectteam en naar hoger management. Hij/zij managed project faseovergangen, productoplevering en het technisch afsluiten van projecten. De TPL heeft een actieve en sturende rol binnen projecten en weet mensen te motiveren/inspireren door emotionele intelligentie.

Functieprofiel
De TPL heeft een afgeronde academische of HBO-opleiding bij voorkeur werktuigbouwkunde met minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring. De juiste kandidaat beschikt over excellente communicatievaardigheden en is een echte team player. Daarnaast is culturele sensitiviteit, interesse in de Aziatische cultuur en invoelingsvermogen t.b.v. intensieve samenwerking met buitenlandse collega’s en klanten. Ook is het voor de TPL belangrijk om een analytisch vermogen en gestructureerde werk- en denkwijze te hebben. Het wordt van de TPL verwacht dat hij/zij problemen en activiteiten kan herkennen en zorgvuldig en leergierig is. Ten slotte is het belangrijk dat de TPL ervaring heeft met projectmanagement en planningtools en een goede beheersing heeft van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op 'Solliciteren' en stuur een up-to-date cv of bel ons. Is deze vacature niet precies wat u zoekt, maar u bent wel op zoek naar een andere positie, neem dan contact met ons op voor een vertrouwelijk gesprek over uw carrière mogelijkheden.

Interesse?
Stuur ons dan je CV en motivatie toe door te klikken op onderstaande knop "Reageer op deze vacature".

Reageer op deze vacature