Zoek vacatures


Therapeutic Account Manager Hematologie

Titel: Therapeutic Account Manager Hematologie
Werkgever: Hays
Plaats: Provincie Noord-Brabant
Provincie:

Reageer op deze vacature
Locatie:
Provincie Noord-Brabant /

Omschrijving:

Je nieuwe werkgever
Onze klant is het grootste biotechnologie bedrijf in de wereld en heeft een veelbelovende pijplijn voor ziekten met een ‘unmet medical need'. In de komende 2 jaar zullen er 5 nieuwe en veelbelovende producten op de markt komen. De missie van dit bedrijf is om patiënten van dienst te zijn.

Je nieuwe functie
In het kader van de komst van een nieuw product in de Multiple Myeloom (MM) markt zijn we op zoek naar uitbreiding. Een belangrijk onderdeel van je functie is, naast de promotie van het product, het denken in zorgpaden en de vertaalslag maken naar het leveren van meerwaarde voor de patiënt en de DMU van het ziekenhuis. Je denkt mee met ziekenhuisafdelingen hoe zij hun zorg kunnen optimaliseren voor patiënten en hoe je dit als partner in de zorg kunt ondersteunen.

Informatie die je uit het veld ontvangt en verzamelt, bespreek je met het Brand Team waar je vast onderdeel van uitmaakt. Daar waar je samenwerkingsmogelijkheden ziet, initieer je projecten waarbij je toegevoegde waarde levert op het indicatiegebied en je verder kijkt dan het product. In deze functie bezoek je voornamelijk hematologen. Daarnaast bezoek je ziekenhuisapothekers, pathologen, dermatologen en andere betrokkenen in besluitvormingsprocessen die jouw indicatiegebied betreffen. Daar waar relevant bezoek je ook specialistische verpleegkundigen.

In jouw regio ben je het aanspreekpunt voor het indicatiegebied van jouw product. Je maakt een “onderscheidend” regioplan om je doelstellingen te bereiken. Bij het bedrijf werk je veel samen in een zogenaamd regionaal clusterteam team waarbij je elkaars doelstellingen helpt te bereiken. Belangrijk onderdeel vormt het in kaart brengen van relevante stakeholders en het afstemmen van accountplannen met de Field Market Access manager.

Verantwoordelijkheden
Het bezoeken van de doelgroepen en promotie van het product, het behalen van verkoopresultaten. Daarnaast zul je zelfstandig een project initiëren, een projectplan opschrijven en de stappen uitvoeren die nodig zijn om het doel te bereiken in de gestelde termijn. Je beheert tegelijkertijd meerdere lopende projecten binnen de regio. Ook het opstellen, implementeren en monitoren van een persoonlijk regionaal actieplan in lijn met de brandstrategie behoort tot je taken. In clusterteamverband een Key Account plan opstellen, uitvoeren en evalueren. Het onderhouden van kwalitatief goede relaties met de doelgroepen en een actief onderdeel uitmaken van het Brand Team. Ook heb je een nauwe en goede samenwerking met salescollega's en collega's van andere afdelingen, zoals de medische- en marketing afdeling. Je hebt diepgaande kennis van het product, de markt en de stakeholders en het onderhouden hiervan. Ook ontwikkel je omzet verhogende (innovatieve) initiatieven en doe je het budgetbeheer. Naast dit alles zul je de waarden van het bedrijf naleven.

Wat heb je nodig om succesvol te zijn?
Je hebt minimaal een HBO opleiding afgerond. Een diploma binnen de life science of (bio) medical sciences is een pré evenals affiniteit met bedrijfskunde.
Je hebt 3-5 jaar ervaring in een salesfunctie binnen de farmaceutische industrie. Ervaring met het vakgebied Hematologie is een pré.
Je hebt kennis van, en ervaring met project management
Je hebt ervaring met het initiëren en uitvoeren van zorg en transmuraal vernieuwende projecten.
Je bent communicatief sterk.
Zorgpaden en zorgmanagement binnen ziekenhuizen hebben je interesse en hier heb je duidelijke opvattingen over, ervaring hierin is een pré.
Je hebt ervaring in micromarketing en het managen van DMU’s.
Als teamworker kun je goed samenwerken met collega's.
Je beschikt over een uitstekend analytisch vermogen.
Je hebt kennis van de relevante wetgeving binnen de Nederlandse gezondheidszorg (Farmeduca 1C) of bent bereid deze op korte termijn tot je te nemen.
Je hebt ervaring met computersystemen (zoals CRM databases en MS Office).
Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Een online assessment is onderdeel van het recruitment proces

Wat moet je doen?
Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op 'Solliciteren' en stuur een up-to-date cv of bel ons. Is deze vacature niet precies wat u zoekt, maar u bent wel op zoek naar een andere positie, neem dan contact met ons op voor een vertrouwelijk gesprek over uw carrière mogelijkheden.

Interesse?
Stuur ons dan je CV en motivatie toe door te klikken op onderstaande knop "Reageer op deze vacature".

Reageer op deze vacature